30 Mayıs 2018

Sungurlu Devlet Hastanesi 1964 yılında Sungurlu ilçesi Hacettepe Mahallesinde 50 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır. 1970 yılında ek bina ile birlikte yatak kapasitesi 75’e çıkarılmıştır. Artan nüfus yoğunluğu ve günün ihtiyaçlarına göre yetersiz kalan hastane binamızın durumu; zamanın Sağlık Bakanı Mehmet AYDIN Bey’in İlçemizi ziyaretleri sırasında gündeme getirilmiş ve 100 yataklı yeni bir hastane binasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir. Bu gelişme üzerine, 1983 yılında Yeni Hayat Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi’nde 100 yataklı yeni bir hastane binasının tahsisi yapılmış ve 17 Kasım 1993 yılında yeni hastane binasına taşınılmıştır. 1998 yılında hastane binasının bazı bölümlerinde çatlak ve kaymalar meydana gelmiş ve konu sağlık müdürlüğü aracılığı ile Sağlık Bakanlığına bildirilmiştir. Akabinde Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Orta Doğu Üniversitesi uzman Mühendislerince hastane incelenmiş olup, binanın güçlendirilmesine dair rapor tanzim edilmiştir. Ancak güçlendirmenin yüksek maliyet getireceği görülmüş ve bu haliyle de modern sağlık çalışmalarına uygun olmadığı düşünülmüştür. Daha sonra Sağlık Bakanımız sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ hastanemizi ziyareti sırasında, 110 yataklı yeni, modern bir hastane binasının yapılması talimatını vermiştir. Böylelikle 02.11.2007 tarihinde yapımına başlanan yeni hastane binamızın, 20.03.2009 tarihinde geçici kabulü yapılmış, 06.06.2009 tarihinde ise taşınma işlemleri gerçekleştirilmiştir ve hastanemiz yatak doluluk oranlarına göre 2018 yılında müracaatta bulunulmuş, Bakanlığın onayıyla 120 yatak kapasitesine çıkartılması sağlanmıştır ve 120  yataklı hastane olarak tescil edilmiştir.